• Bezorging in heel Europa
  • Meer dan 20.000 artikelen
  • Voor ondernemers en particulieren
  • Gratis bezorging vanaf €150
088 4044040

Laat een voicemail achter

Voor 15.00 uur besteld, zelfde dag verzonden

Schuifdeuroverslag

Stel een Aflopende Directie in
Rooster Lijst
Stel een Aflopende Directie in
Rooster Lijst

Schuifdeuroverslag

Schuifdeuroverslag bij Onlinedeurbeslag.com

Op zoek naar een schuifdeursysteem set? GYZS.nl biedt u een divers aanbod aan van verschillende soorten schuifdeursysteem sets van verschillende bekende merken. Op onze site staan verschillende soorten merken die schuifdeursets verkopen. De bekendste merken zijn Henderson Husky, Argenta Proslide en Barndoor Intersteel Boerenbeslag. Ook verkopen wij Geze, Gpf Bouwbeslag en ons eigen merk GYZS.

Schuifdeursysteem set kopen

Mocht u hulp nodig hebben bij het bestellen van uw schuifdeursysteem sets dan staan onze verkoopadviseurs u graag te woord. Indien het product op voorraad is en vóór 16:30 besteld is wordt het dezelfde dag nog verzonden. Voor uw gemak hebben wij alles wat u moet weten over schuifdeuren onderaan de pagina uitgelegd.

Waar bestaat een schuifdeursysteem uit?

Een compleet schuifdeursysteem bestaat uit zes componenten:
- Rails
- Hangrollen
- Ondergeleider
- Overig bevestigingsmateriaal (het beslag)
- Accessoires
- Een deur

Uw deur is bevestigd aan de hangrollen, in de meeste gevallen zijn dat er twee. Deze rollen rijden door de bovenrail. Hierdoor komt de schuivende beweging van uw schuifdeursysteem. De rail wordt gedragen door de raildragers die op hun beurt weer zijn bevestigd aan uw wand of plafond. Bij een lange rail, als u bijvoorbeeld twee rails achter elkaar heeft, kunt u gebruik maken van een railconnector om beide delen aan elkaar te maken.
De ondergeleider zorgt ervoor dat uw deur niet schommelt als u hem opent of sluit. Hierdoor schuift uw deur op een strakke manier heen en weer. Met overige accessoires worden bijvoorbeeld eindclips/stops, soft-stops (hier later meer over) of een afdekkap om uw schuifdeursysteem netjes af te werken bedoeld.
Een handgreep is ook een handige accessoire voor uw schuifdeur. Het bedienen van de schuifdeur gaat dan een stuk makkelijker. De handgrepen wordt ook wel het schuifdeurbeslag genoemd. Alle componenten zijn verkrijgbaar bij een schuifdeursysteem set behalve de deur waarvoor de set wordt aangeschaft natuurlijk.
In onderstaande afbeelding is een voorbeeld van een complete schuifdeursysteem set.
Intersteel schuifdeursysteem set

Overige accessoires

Softclose

Softclose systeem

Een softclose systeem zorgt ervoor dat de schuifdeuren langzaam sluiten als een schuifdeur met kracht wordt geopend of gesloten. Deze wordt aan het einde van de rails bevestigd. Hierdoor voorkomt u een harde klap en eventuele schade aan uw schuifdeur of wand. Dit zal de levensduur van het schuifdeursysteem ook verlengen. Een softclose systeem wordt ook wel slowstop of sluitvertrager genoemd.

Husky eindstop


Eindstoppen

De eindstoppen voorkomen dat de schuifdeuren aan het einde van de rails niet verder kunnen schuiven.

Tips

De plek van een schuifdeursysteem.
Het belangrijkste bij een schuifdeursysteem plaatsen is de plek. Er moet niet alleen rekening gehouden worden met de breedte van de deur(en) maar ook in welk materiaal de schuifdeurrails moeten worden bevestigd.

Het gewicht van de schuifdeuren.
Let goed op het gewicht van de deuren die u wilt gaan gebruiken. De rollen en de rails die de deuren dragen moeten natuurlijk welk het gewicht aankunnen. Het maximale gewicht wat voor een deur kan worden gebruikt staat ook aangegeven bij de sets.

Enkel of dubbel systeem.
Denk van te voren ook na of u een enkel of dubbel systeem wil plaatsen. Bij een dubbel systeem is er natuurlijk wel meer ruimte nodig dan bij een enkel systeem.

Lengte van de rails.
Een ander belangrijk punt om op te letten is de lengte van de rails. De lengte van de rails dienen minimaal net zo lang te zijn als de lengte van de deur. Natuurlijk kunnen de rails langer zijn dan de deur zodat de deuren verder kunnen schuiven. Hoe lang de rails worden ligt natuurlijk van uw persoonlijke voorkeur af. Later een rails uitbreiden is ook mogelijk. Er zijn merken die verlengstukken verkopen, deze zijn in de meeste gevallen verlengstukken van 45 centimeter of 90 centimeter.

Producten die niet worden meegeleverd.
Kijk ook goed naar de producten die niet worden meegeleverd maar die u er eventueel wel bij wilt bestellen. Schuifdeurbeslag, zoals handgrepen waarmee u de schuifdeur kunt openen en sluiten, softclose systeem systeem en eindstoppen worden in de meeste gevallen niet meegeleverd maar zijn wel handig bij het gebruik van een schuifdeursysteem. Bij sommige schuifdeursysteem sets zitten er wel eindstoppen bij.

Verschillende soorten schuifdeursystemen

Barndoor schuifdeursysteem

Barndoor schuifdeursysteem

Een Barndoor schuifdeursysteem wordt ook wel boerenbeslag of loftdeuren genoemd. Een barndoor schuifdeur wordt direct aan de wand bevestigd via een barndoor schuifdeurbeslag in plaats van een deur die in een deurstijl wordt gehangen (meestal aan het plafond). De merken Intersteel, Geze, Henderson, Ten Hulscher en Argenta verkopen Barndoor schuifdeursystemen op onze site.

Henderson Husky

Hangende schuifdeursystemen

Bij de hangende schuideuren hangen de schuifdeuren als het ware aan het plafond aan een rail. Hierbij is er geen sprake van een rail op de vloer, de doorgang is dus volledig vrij. Een sterk plafond is hiervoor wel vereist. Er zijn twee soorten toepassingen bij een hangend schuifdeursysteem:

Argenta Proslide

Enkel systeem: Bij een enkel systeem wordt er een enkele schuifdeurrails geplaatst.
Dubbel systeem: Bij een dubbel systeem komen er twee rails die voor elkaar langs lopen. Op deze manier glijden de deuren voor elkaar langs.

Een hangend schuifdeursysteem neemt minder ruimte in dan een rollend schuifdeur systeem. Als u een schuifdeursysteem nodig heeft voor een kleinere ruimte is het handiger om een hangend schuifdeursysteem aan te schaffen.

Ziehl Schuifdeurrail

Rollende schuifdeursystemen

Bij rollende schuifdeursystemen van Ziehl ligt het gewicht op de vloer. Bij dit systeem rolt de schuifdeur over de vloerrail (ondergeleider), het systeem is dus minder geschikt voor een ruimte waar tapijt of laminaat ligt. Er is bij een rollend schuifdeursysteem meer ruimte nodig dan bij een hangend schuifdeursysteem.

Ziehl Schuifdeurrol

Als u een niet zo’n sterk plafond heeft is het handiger om voor een rollend schuifdeursysteem te kiezen, hierbij zal de vloer het gewicht van de schuifdeur dragen en ligt er niet zoveel gewicht op het plafond.


Intersteel

Schuifdeursystemen voor de wand

Bij een schuifdeursysteem voor de wand schuift de schuifdeur langs de wand (ervoor langs). Hierbij is een enkel en dubbel systeem mogelijk. Ook het barndoor systeem kunt u hierbij toepassen.


Schuifdeursysteem sets

Schuifdeursystemen in de wand

Bij een schuifdeursysteem in de wand zit de schuifdeur tussen twee wanden in.

Schuifdeursysteem sets


Hierbij ‘verdwijnt’ de schuifdeur tussen twee wanden. Hierdoor is er een optimale doorgang en is er geen ruimte voor de wand nodig.Monteren schuifdeursysteem

Welk gereedschap heeft u nodig voor het monteren van een scheufdeursysteem?
Laten we om te beginnen een lijstje maken met het benodigde gereedschap. Wanneer u dit alvast overzichtelijk bij elkaar legt kunt u straks snel en gemakkelijk bij het juiste gereedschap.
- Een boormachine
- 3 Houtboren van 5.5, 6 en 10 millimeter.
- Een betonboor van 10 millimeter
- Een rolmaat
- Een potlood
- Een waterpas
- Een steeksleutel of ringsleutel van maat 13.
- Een schroevendraaier met kruiskop
Al deze benodigheden zijn gemakkelijk en snel te bestellen op GYZS.nl.

Lees hier in 7 stappen hoe u het systeem monteert op een betonnen wand.


Stap 1

Als eerste meet u de montagepunten uit op de muur. Bij de hoogte geldt de deurhoogte plus de standaard van 48 millimeter. Hou er rekening mee dat de schuifdeurrails 120 millimeter voorbij de deuropening dient uit te steken.

Teken vervolgens 5 gaten met een tussenafstand van 450 millimeter. Om de gaten te boren gebruik je de betonboor van 10 millimeter.

Stap 2

Bij de tweede stap monteren we de schuifdeurrails. Hierbij werk je van binnen naar buiten en je monteert de stalen rails als eerste in het midden. De metalen spreidankers worden gebruikt tussen de rails en de stenen of de betonnen muur. Voordat je de 2 buitenste bouten monteert schuif je de 2 zwarte eindstoppen over de rails.

Stap 3

De derde stap is de stap waarbij we de hangrollen op de deur monteren. Hierbij meet je de montagepunten uit op de deur.

Hou er rekening mee dat de hangrol moet worden gemonteerd op een massief stuk van de deur. Het boren doe je met de houtboor van 10 millimeter. Er zijn 2 montagepunten per hangrol. Het eerste punt zit op 40 millimeter hoogte en het tweede punt op 130 millimeter hoogte. Monteer vervolgens de hangrollen op de deur.

Als laatste bij stap 3 maak je een zaagsnede onderin de deur, deze dient 20 millimeter diep en 7 millimeter breed te zijn bij een standaard deurdikte van 40 millimeter.

Stap 4

De afstandhouders worden bij stap 4 bovenop de deur geschroefd. Op deze wijze wordt voorkomen dat de deur kan kantelen.

Stap 5

Het is nu tijd om de deurgeleider op de vloer te monteren. Let op, kijk extra goed uit als u vloerverwarming hebt! Deze wil je uiteraard niet beschadigen.
Je start met het tekenen van een lijn van 40 millimeter, doe dit haaks op de muur. Het hart van de geleider komt in het midden van de lijn te liggen. De deurgeleider dient ongeveer 50 millimeter van de deur te worden geplaatst.
Om te boren gebruik je de boor van 5 millimeter. De gaten dienen ongeveer 30 millimeter diep te zijn. Bijgevolg wordt de geleider vastgezet met de meegeleverde schroeven en pluggen.


Stap 6

Nu de deurgeleider op de vloer is geplaatst kan de schuifdeur aan de rails worden gehangen. Hierbij dien je de afstandhouders zodanig te draaien dat deze tussen de deur en rails komen te zitten.

Stap 7

Bij de laatste stap zet je de deurstoppers vast op de rails. Als dat gedaan is heeft u het hele schuifdeursysteem gemonteerd.